Medy van der Laan wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de NVB. ING heeft Andrew Bester per 6 april aangesteld als hoofd Wholesale. Aegon AM heeft Franky Tam aangesteld als general manager in China. Vincent van Liere wordt hoofd van kantoor Nederland van Eight Advisory. Cortijn van Valkenburg gaat naar J. Safra Sarasin. Peter van der Horst begint bij Topfund. 

Medy van der Laan volgt Chris Buijink op die na twee termijnen met pensioen gaat. Van der Laan maakte carrière als (top)ambtenaar evenals Buijink – bij diverse ministeries en werd in 2003 staatssecretaris in het kabinet-Balkenende. Daarna ging ze de marktsector in en bezette zij een aantal uiteenlopende bestuursfuncties.  Per 1 september 2015 is Van der Laan voorzitter van Energie Nederland, de branchevereniging van energiebedrijven.

Ook was ze de voorzitter van Referendumcommissie, lid van de raad van toezicht van de Consumentenbond en het topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. Verder is zij onafhankelijk voorzitter van RODAP (RechtenOverleg Distributie van Audiovisuele Producties), onafhankelijk voorzitter van het de Stichting Nationaal Luisteronderzoek en lid van het bestuur van de Stichting Berenschot Beheer.

ING
ING heeft Andrew Bester per 6 april aangesteld als hoofd wholesale banking en lid van de management board van de bank. Hij volgt daarmee Isabel Fernandez op, die per eind 2020 haar functie heeft neergelegd.

AIM Investment Management BV
Erwin de Kleijn is benoemd tot bestuurder van AIM Investment Management BV, dat beheerder is van het Active Asset Allocation Fund. Kleijn werkte eerder voor Saemor Capital dat haar activiteiten gestaakt heeft.

Eight Advisory
Eight Advisory heeft zijn dienstverlening uitgebreid naar Nederland met de opening van het kantoor in Amsterdam, dat door Vincent van Liere geleid zal worden. Van Liere heeft een achtergrond bij ING en zal een Nederlands team opzetten om Benelux netwerk te versterken

Aegon Asset Management
Aegon Asset Management heeft Franky Tam aangesteld als general manager en vertegenwoordiger van zijn organisatie in China. Tam is deze maand van start gegaan op het kantoor in Shanghai. Hij zal rapporteren aan Mablo Cho, die het regionale hoofd is van Aegon AM.

Safra Sarasin
Cortijn van Valkenburg is aan de slag gegaan als director bij private bank J. Safra Sarasin in Amsterdam. Hij komt over van InsingerGilissen waar hij actief was als senior relatiemanager.

Topfund
Vermogensbeheer Pro BV. En Topfund B.V. hebben deze maand Peter van der Horst aangetrokken als hoofd relatiebeheer. Ter horst werkte eerder als FX- en obligatiespecialist bij de ABN Amro en BNP Paribas, waar hij als relatiebeheerder onder meer contact onderhield met private banken in de Benelux en Zwitserland, alsook met centrale banken en staatsfondsen wereldwijd.