Portfolio Manager External Strategy Management – Equity bij APG

Heb je bewezen vaardigheden en /of interesse in zowel top-down als bottom-up portefeuillemanagement in aandelen en wil je samenwerken in het ESM team van APG, waarbij je externe managers monitort en beoordeeld op investeringsstrategie niveau? Dan komen we graag met je in contact over deze vacature bij APG.

Het External Strategy Management (ESM)-team van APG is verantwoordelijk voor het selecteren, monitoren en beoordelen van externe beheerders op het niveau van de beleggingsstrategie binnen de liquide assetklassen. Het ESM-team draagt bij aan het algemene doel om een onpartijdig oordeel te vellen over de kwaliteit van interne en externe beheerders en er zo voor te zorgen dat de activa in het belang van onze klanten en hun deelnemers worden beheerd.

Het ESM-team verzamelt en vertaalt de eisen van onze klanten wat betreft selectie, monitoring en beoordeling op het niveau van de beleggingsstrategie. Een herbeoordeling van de allocatie aan externe beheerders maakt deel uit van onze mandaatprocessen en vindt ongeveer elke drie jaar plaats. Het besluit om (gedeeltelijk) een allocatie aan nieuwe beheerders te laten plaatsvinden is aan de klant en/of Fiduciary Management. Het ESM-team is verantwoordelijk voor de uitvoering van het zoek- en selectieproces, waarbij dit team ook verantwoordelijk is voor de voortdurende monitoring en periodieke evaluatie van de externe beheerder(s).

Het ESM-team is als centrale unit (d.w.z. onafhankelijk van de andere beleggingsteams binnen APG AM) ondergebracht in de PM/CIO-cluster. Het hoofd van het team rapporteert rechtstreeks aan de CIO en (inclusief het teamhoofd) telt het team momenteel 9 leden.

Voor dit team zoeken wij een hands-on teamspeler met ervaring in het selecteren en beheren van multi-manager aandelenstrategieën.

Lees de vacature:
https://werkenbij.apg.nl/nl/vacatures/portfolio-manager-external-strategy-management-equity/