Van Lanschot Kempen neemt een meerderheidsbelang in de Belgische vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden, een onafhankelijke, toonaangevende wealth manager in België met circa 3,4 miljard euro aan assets under management en drie eigen beleggingsfondsen.

Mercier Vanderlinden heeft een team van zeer ervaren private bankers die werkzaam zijn vanuit drie locaties; Antwerpen, Brussel en Waregem. In België is Van Lanschot Kempen vertegenwoordigd met elf kantoren. De afgelopen vijf jaar zijn de client assets hier sterk gegroeid naar circa 5,0 miljard euro. Mercier Vanderlinden en Van Lanschot Kempen in België blijven zelfstandig opereren, elk onder hun eigen merk en gaan op een aantal terreinen samenwerken. Beide partijen vullen elkaar goed aan op het gebied van klantenportefeuille, netwerk, productaanbod en geografische spreiding en hebben gezamenlijk circa 8,4 miljard euro aan client assets.

Lees het volledige artikel:
https://www.iexprofs.nl/Nieuws/716793/fusies-en-overnames/Van-Lanschot-Kempen-koopt-het-Belgische-Mercier-Vanderlinden.aspx