Van Lanschot Kempen biedt via een Luxemburgs feeder fonds van het onafhankelijke Duitse beleggingsplatform Moonfare toegang tot de fondsen van Insight Venture Management, LLC. Daarmee krijgen klanten toegang tot private marktfondsen wereldwijd.

Moonfare heeft in de afgelopen 5 jaar een zorgvuldig samengestelde en zeer selectieve portefeuille van toonaangevende private equity en venture capital investeringsmogelijkheden op de markt gebracht voor haar investeerders. Onze specialisten in Amsterdam en Zürich selecteren de meest interessante producten van het platform en voeren hun eigen due diligence proces uit. De prijsstelling is concurrerend en de lage minimum investering maakt private equity toegankelijk voor een bredere groep klanten en stelt hen in staat een gediversifieerde private equity portefeuille op te bouwen met de meest gerenommeerde investeringsmanagers in de sector.

Insight Venture is een gerenommeerde wereldspeler in private equity, die investeert in softwareontwikkelaars en een zeer goed trackrecord heeft opgebouwd. Het is opgericht in 1995 en sindsdien gevestigd in New York. De fondsen van Insight zijn niet direct toegankelijk voor particulieren in Europa. Het feederfonds biedt een 80% allocatie naar Insight Partners XII en 20% allocatie naar Insight Partners XII Buyout Annex Fund. Het Annex-fonds zal samen met het hoofdfonds investeren en zal zich daarbij voornamelijk richten op de iets grotere investeringen. Voor beide fondsen is het team, beleggingsproces en organisatie hetzelfde.

Bron:
https://www.vanlanschot.ch/nl/kennis-en-inspiratie/publicaties-en-blogs/zwitserland-specifiek/moonfare-fonds