De Veldsink Groep neemt Van Bruggen Adviesgroep over. De franchiseformule uit Apeldoorn blijft als zelfstandig merk en formule actief in de markt en zal samen met Veldsink-onderdeel NBG ondergebracht worden in de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep. Met deze overname stijgt het jaarlijks hypotheekvolume van de Veldsink Groep naar bijna 8 miljard euro.

De overname biedt de franchiseketen vooral nieuwe groeikansen, zegt directeur Michiel Meijer: “Van Bruggen Adviesgroep is het servet ontgroeid, maar is nog geen tafellaken. Door deze overname kunnen we die status bereiken. We hebben hier intern zeker al een jaar over gesproken en zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan. Voor mij stond bijvoorbeeld al vanaf het begin als een paal boven water vast dat een overname door een investeerder geen optie was. Met een familiebedrijf als aandeelhouder gaan we een mooie toekomst tegemoet.”

Henri Veldsink, algemeen directeur van de Veldsink Groep, noemt de aanwezige kennis en kunde en de manier waarop Van Bruggen Adviesgroep is georganiseerd, een ‘uitstekende aanvulling’ op het eigen bedienconcept. “Wij geloven in het faciliteren van diverse bedieningsconcepten binnen onze Groep. Als familiebedrijf gaan wij voor de lange termijn en het persoonlijk advies aan onze klanten, met daar waar mogelijk digitale ondersteuning.”

Nederland Hypotheek Groep
Bart Meijerink, directeur NBG, en Michiel Meijer, directeur Van Bruggen Adviesgroep, zullen samen de directie vormen van de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep. Op dat moment zal Meijer zijn functie van directeur Franchise bij Holland Hypotheek Groep neerleggen. Pieter van Tuinen is aandeelhouder van zowel Van Bruggen Adviesgroep als van Holland Hypotheek Groep. Die laatste onderneming valt niet onder de overname en is bekend van het online hypotheekconcept hypotheek.nl. Dat initiatief gaat na de overname onder leiding van huidig directeur Direct, Paul van der Meijs, zonder Van Bruggen Adviesgroep door op de ingeslagen weg.

Lees het persbericht:
https://www.veldsink.nl/veldsink-groep-neemt-van-bruggen-adviesgroep-b-v-over/