De app van ABN AMRO helpt bij het werken aan financiële ambities

ABN AMRO heeft Kendu geïntroduceerd. Kendu is een app die vermogensbeheer mogelijk maakt vanaf €50. Met Kendu is het eenvoudig om aan financiële ambities te werken. De gebruiker bepaalt de hoogte van de inleg en geeft het beheer vervolgens uit handen. Experts beleggen de inleg op basis van een persoonlijke risicoscore. De app is beschikbaar voor zowel klanten als niet-klanten van de bank.

“Uit eigen onderzoek en klantervaringen constateert ABN AMRO dat Nederlanders het moeilijk vinden om financiële ambities te definiëren en die vervolgens daadwerkelijk te realiseren. Kendu probeert inzichtelijk te maken wat allemaal nodig is om aan je ambitie te werken. Stel, je wilt over vijftien jaar de studie van je kinderen kunnen betalen. Kendu maakt dan op basis van jouw risicoscore een indicatieve berekening hoeveel je (maandelijks) zou moeten inleggen om deze financiële ambitie te kunnen behalen. Kendu houdt bij of jij op koers bent om je ambitie te behalen. Ben je niet meer op koers? Dan geeft Kendu aan hoe je op koers kunt blijven.” Aldus Frank Verkerk, Chief Digital Officer bij ABN AMRO:

Kendu geeft inzicht
Kendu stelt een risicoscore vast op basis van een digitale intake. Daarnaast biedt de app gebruikers inzicht in de haalbaarheid van hun ambities. De app geeft op elk moment inzicht in de door Kendu beheerde beleggingsportefeuille en houdt gebruikers bovendien met meldingen op de hoogte van de ontwikkeling van de portefeuille en de bereikbaarheid van het einddoel.

Product van ABN AMRO
Kendu is een product van ABN AMRO en maakt gebruik van de expertise van de bank. Daardoor worden de ABN AMRO Profielfondsen, die een IEX Gouden Stier Publieksprijs wonnen, ook voor niet-klanten van ABN AMRO toegankelijk. Kendu is per direct gratis in de App Store te downloaden en is later dit jaar ook beschikbaar voor Android.