Een aantal ‘market dynamics’ kan een verrassend en onderschat effect hebben voor beleggers. Er moet bijvoorbeeld meer aandacht worden besteed aan het langetermijnpotentieel van China als beleggingsmarkt, de vaak onopgemerkte structurele veranderingen in Japan, technologiekansen buiten de VS en de vooruitzichten voor waarde in opkomende markten.  

‘Japan is back’
Het is nu zo’n 30 jaar geleden dat de beruchte zeepbel op de Japanse aandelenmarkt een keerpunt bereikte. Veel beleggers associëren de Japanse economie sindsdien met een blijvend lage groei en inflatie en een economie die gebukt gaat onder een slecht demografisch profiel als gevolg van de vergrijzing en de afname van de bevolking.

Ondanks deze trends was Japan de afgelopen 10 jaar de best presterende ontwikkelde aandelenmarkt buiten de VS. De prestaties werden ondersteund door beleidsmatige structurele veranderingen in het bestuur van ondernemingen en het niveau van de buitenlandse investeringen. Dit heeft geleid tot een verbetering van de winstprofielen van bedrijven, waardoor Japanse aandelen hun verleden van lage rendementen achter zich hebben gelaten en aansluiting hebben gevonden bij de winstgevendheid van vergelijkbare bedrijven wereldwijd.

Lees het volledige artikel:
https://www.troweprice.com/institutional/uk/en/insights/articles/2021/q2/five-forces-international-equities-investors-may-be-underestimating.html