Serviceprovider VKG verwacht dat meer financieel adviseurs hun kantoor of portefeuille gaan verkopen dan ze in recent onderzoek hebben aangegeven. 

Eric-Jan van den Berg, directeur commercie van VKG: “Uit het onderzoek dat wij vorig jaar met Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy hebben uitgevoerd naar de toekomstplannen van advieskantoren blijkt dat meer dan de helft van de eigenaren wil doorgaan met hun huidige kantoor. Minder dan 20 procent is van plan om binnen nu en vijf jaar het kantoor te verkopen. Onze voorzichtige conclusie is dat de geboden overnamebedragen zo interessant zijn dat toekomstplannen in een ander perspectief komen te staan.” 

Van den Berg: “De afgelopen maanden hebben we een serie workshops georganiseerd waarin we met eigenaren spraken over de consoliderende markt en de toekomstplannen van advieskantoren. Zowel uit ons onderzoek als uit de workshops komt sterk naar voren dat de meeste advieskantoren het belangrijk vinden om de persoonlijke relatie die zij met hun klanten hebben opgebouwd, in de toekomst te behouden. Door dichtbij, toegankelijk en laagdrempelig te zijn.”