Amazon heeft geïnvesteerd in de Indiase fintech-startup Smallcase, waarmee het de basis heeft gelegd voor een aanval op de vermogensbeheersector. De investering is gedaan als onderdeel van een Serie C-financieringsronde van $40 miljoen (£30 miljoen), geleid door Faering Capital, een toonaangevende Indiase private equity firma.   

“In april van dit jaar hebben we een Amazon Simba Venture Fund (ASVF) van $250 miljoen gelanceerd om te investeren in beginnende tech-startups”, aldus een woordvoerder van Amazon.  

“Als onderdeel van dit fonds zijn we verheugd om samen te werken met Smallcase in hun reis om innovatieve investeringsproducten voor consumenten aan te bieden.   

“Door de productselectie en het gemak te vergroten, zal dit een extra kanaal bieden voor consumenten om deel te nemen aan de aandelenmarkten.”  

Ian McKenna, directeur van het Financial Technology Research Centre, zei dat de deal een “wakeup call” zou moeten zijn voor de vermogensbeheersector.  

Amazon heeft al enkele jaren een beperkte verzekeringsactiviteit in het Verenigd Koninkrijk.   

Vorig jaar dook het bedrijf verder in de financiële dienstensector, toen het aankondigde dat het van plan was auto- en motorrijtuigenverzekeringen aan te bieden in India.  

De aankondiging maakte deel uit van een overeenkomst met een Indiase verzekeringsmaatschappij – Acko General Insurance.  

McKenna zei dat hij gelooft dat de vermogensbeheersector Amazon moet vrezen.  

“Het bereik van Amazon bij consumenten is zowel spectaculair als beangstigend,” vertelde McKenna aan Money Marketing.  

Bron: https://www.moneymarketing.co.uk/news/amazons-fintech-deal-a-wakeup-call-for-wealth-managers/