De Amerikaanse supermarktketen Walmart bekijkt de mogelijkheden voor het gebruik van cryptomunten. Dat blijkt uit een vacature die het grootste bedrijf ter wereld zondag online heeft gezet. Walmart sluit daarmee aan bij andere grote retailers, zoals Amazon, die recent ook zochten naar een crypto-expert.

Het is niet helemaal duidelijk of Walmart ook plannen heeft om klanten in de toekomst te laten betalen met digitale munten. De vacaturetekst is niet zo specifiek. Wel staat erin dat Walmart een bedrijf is dat klanten veel verschillende betaalmethodes aanbiedt.

Op cryptoplatform Coindesk kreeg de bitcoin op 16 augustus rond 14.30 uur (Nederlandse tijd) er 3,5% bij tot boven de $47.000. Daarmee is in augustus de weg omhoog verder in gang gezet. Vorige maand zat de nog digitale munt nog in zwaar weer met een duikeling onder de $30.000.

Walmart had afgelopen jaar een omzet van zo’n 475 miljard euro. Daarmee is het wereldwijd nummer 1, een positie die het Amerikaanse bedrijf al een aantal jaren in handen heeft

Bron: https://www.nu.nl/economie/6151698/grootste-bedrijf-ter-wereld-kijkt-naar-gebruik-cryptomunten.html