Blackrock belegt bijna 250 miljard in duurzame beleggingsfondsen. Klinkt indrukwekkend. Maar ja, Blackrock is dan ook de grootste asset manager ter wereld. Maar wie belegt eigenlijk het duurzaamst als percentage van de totale portefeuille? Investment Officer zocht het uit.

Die 250 miljard zijn goed voor iets meer dan 6 procent van het totale beheerd vermogen van Blackrock. Daarmee behoort Blackrock tot de minst duurzaam beleggende van de twintig asset managers die Investment Officer onderzocht.

De asset manager die in verhouding tot het totaal beheerde vermogen het meest belegt vanuit beleggingsfondsen met een duurzame intentie, is Parnassus. Dit Amerikaanse fondshuis beheert 100 procent van het beheerd vermogen van 45 miljard dollar in fondsen met een duurzaam uitgangspunt. Handelsbanken en SPP, beide uit Zweden zitten daar slechts een fractie achter.

Wie het absoluut en relatief goed doet, is BNP Paribas. De asset manager heeft 47 procent van het beheerd vermogen van 187 miljard dollar belegd in duurzame fondsen.

Bekijk de complete lijst op de site van Investment Officer.