Wim Borgdorff is door ACTIAM benoemd tot interim CEO. Hij is daarmee de tijdelijke opvolger van Hans Van Houwelingen. De benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Als interim CEO is Wim Borgdorff de tijdelijke opvolger van Hans van Houwelingen, die in oktober aankondigde na 3 jaar te vertrekken bij ACTIAM.

Ron van Oijen, CEO van VIVAT: “We zijn blij dat Wim met zijn achtergrond en ruime ervaring in asset management tijdelijk de rol van CEO ACTIAM op zich neemt. ACTIAM heeft zich de afgelopen jaren vol ingezet op het gebied van verantwoord en duurzaam investeren. Samen met de managing board van ACTIAM zal Wim de hoge kwaliteit van dienstverlening van ACTIAM continueren en haar leidende positie in de markt voor duurzaam en verantwoord vermogensbeheer waarborgen. Wij wensen Wim alle succes in zijn rol.”

Borgdorff is medeoprichter van AlpInvest Partners en was van 2000 tot 2017 verantwoordelijk voor fondsinvesteringen, secondaries en investment solutions. Voorafgaand aan AlpInvest Partners was hij Managing Director bij APG Investments waar hij verantwoordelijk was voor onroerend goed en alternative investments. Borgdorff startte zijn carrière bij ING Real Estate en was daar van 1992 tot 1995 Managing Director.