Morningstar heeft de winnaars bekendgemaakt van de Morningstar Awards for Investing Excellence in Nederland 2022. Deze prijs beloont fondsen en beleggingsbeheerders die op de lange termijn goede resultaten hebben behaald en van wie de analisten van Morningstar denken dat ze op de lange termijn sterke rendementen zullen leveren. 

De winnaars zijn: 

Categorie   Winnaar 
Beste Euro allocatiefonds  Invesco Balanced-Risk Allocation Fund 
Beste Euro Obligatiefonds  Schroder ISF EURO Corporate Bond 
Beste Europese aandelenfonds  Comgest Growth Europe 
Beste Wereldwijde aandelenfonds  Fundsmith SICAV – Fundsmith Equity Fund 

 

“De doelstelling van de Morningstar Awards for Investing Excellence is om fondsen en beleggingsbeheerders te erkennen die op de lange termijn goede resultaten hebben behaald en van wie we denken dat ze op de lange termijn werkzaam moeten blijven,” zegt Jeffrey Schumacher, director of manager research.  

Vermogensbeheerder Impax ontving de nieuwe Asset Manager – Sustainable Investing Award. “’We beschouwen Impax als een leider op het gebied van duurzaam beleggen, aangezien het sinds de oprichting van het bedrijf in 1998 de kern van zijn cultuur vormt,” aldus Schumacher.  

De Morningstar Asset Manager Award ging naar T. Rowe Price “vanwege zijn sterke onderzoeksgerichte cultuur, aandacht voor fondscapaciteit en een langetermijnfilosofie waar investeerders van hebben geprofiteerd.”