Morningstar heeft op donderdag 4 april de winnaars van de Morningstar Awards Nederland 2019 bekendgemaakt.

De Morningstar Awards zijn ontwikkeld om beleggers te helpen met het identificeren van beleggingsfondsen en fondshuizen die in hun categorie in 2018 en de jaren daarvoor de meeste waarde hebben toegevoegd. De winnaars worden in eerste instantie geselecteerd met een kwantitatieve berekeningsmethode die beleggingsfondsen rangschikt op hun voor risico gecorrigeerde rendement over één, drie en vijf jaar. Daarbij telt het rendement over 2018 het zwaarst en wordt neerwaarts risico meer ‘bestraft’ dan opwaartse volatiliteit.

“De winnaars hebben duidelijk hun vaardigheden en toegevoegde waarde voor beleggers aangetoond. Ze hebben niet alleen uitstekend gepresteerd tijdens de soms turbulente marktomstandigheden van 2018, maar hebben ook hun concurrenten over de afgelopen vijf jaar verslagen. Ze behoren op basis van hun excellente voor risico gecorrigeerde rendementen tot de beste in hun categorie.”, zegt Jeffrey Schumacher, Associate Director, Manager Research voor Morningstar Benelux. “We geloven in een lange termijn beleggingsvisie. Die helpt beleggers om hun financiële doelen te bereiken.”

De winnaars van de Morningstar Awards Nederland 2019 zijn:

 

Fonds Categorie Award 

Beste Fonds Aandelen Nederland    Think AEX UCITS ETF

Beste Fonds Aandelen Europa         MFS Meridian Funds – European Value Fund W1 EUR

Beste Fonds Aandelen Wereldwijd    AB – Low Volatility Equity Portfolio I USD Acc

Beste Fonds Obligaties EUR            PIMCO GIS Euro Credit Fund Instititional EUR Acc

Beste Mixfonds EUR                         NN Dynamic Mix Fund I P

 

Fondshuis Award

Beste Fondshuis: Equity                  Unigestion

Beste Fondshuis: Fixed-Income       T. Rowe Price

Beste Fondshuis: Multi-Asset                       First State

 

Kijk voor meer informatie over de Morningstar Awards en de methodologie op www.morningstar.nl en ophttps://go.morningstar.com/Morningstar-Awards.