WisdomTree heeft het WisdomTree Investor Solutions platform gelanceerd. Het platform helpt vermogensbeheerders effectiever in contact te treden met klanten en prospects en helpt portfolio’s te moderniseren om aan de veranderende behoeften van beleggers te voldoen.

Het platform bevat de Digital Portfolio Developer (DPD), een verbeterd portfolioconstructie-instrument voor beleggers. Met DPD kunnen bestaande holdings van een portfolio worden geanalyseerd, kunnen kansen om potentiële prestaties te verbeteren worden geïdentificeerd en kunnen de portfolio’s aan een stresstest worden onderwerpen op basis van verschillende marktscenario’s. Na een succesvolle lancering in de VS en Canada in 2017, is de DPD nu beschikbaar in verschillende landen in Europa, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Voor klanten van WisdomTree is DPB op de website beschikbaar.

Frank Spiteri, hoofd distributie Europa, zei: “Er is een enorme verandering gaande in de vermogensbeheersector. Wij zijn van mening dat technologie een voortrekkersrol speelt bij het garanderen dat vermogensbeheerders in staat zijn een efficiënter en concurrerender bedrijf te runnen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze tool hen de mogelijkheid biedt om hun beleggingsbeslissingen te verbeteren, waardoor zij meer tijd krijgen om nieuwe manieren van interactie met hun klanten te verkennen”.

Belangrijkste kenmerken van de DPD-tool:

  • Stresstestscenario’s: Door gebruik te maken van de institutionele analyse van FinMason, een FinTech- en beleggingsanalysebedrijf, kunnen beleggers de hypothetische rendementen van het originele en een voorgesteld portfolio vergelijken tijdens verschillende marktscenario’s.
  • Portfoliovergelijking: Beleggers kunnen twee portfolio’s naast elkaar invoeren en vergelijken op basis van belangrijke maatstaven om hen te helpen de onderliggende risico’s te bepalen en mogelijkheden te zoeken om de prestaties, inkomsten en/of vergoedingen te verbeteren.
  • Open architectuurplatform: De tool omvat meer dan 10.000 beleggingsfondsen en ETP’s met holding-level analyse en real-time berekeningen.
  • Gebruiksmogelijkheden: Beleggers hebben toegang tot DPD on-demand en zonder kosten om de tool te gebruiken. Bovendien kunnen beleggers hun analyse opslaan en rapporten downloaden op basis van de output.

David Abner, hoofd van WisdomTree in Europa, zegt: “WisdomTree zet zich in om beleggingsmanagers te voorzien van nuttige digitale toepassingen die worden ondersteund door hoogwaardige analytics. Met duizenden gebruikers in de VS en Canada weten we dat de Digital Portfolio Developer een nuttig instrument is om snel en eenvoudig klanten- en prospectportefeuilles te analyseren. Wij geloven dat deze technologie beleggingsmanagers in staat stelt prestaties efficiënt te evalueren en bepaalde stresstests uit te voeren.”