Vermogensbeheerder Wealth Management Partners (WMP) heeft eerder dit jaar mondkapjesondernemer Sywert van Lienden buiten de deur gezet als klant. Dat schrijft De Telegraaf op basis van anonieme bronnen uit de financiële sector.  

Mogelijk moeten Van Lienden en zijn zakenpartners hierdoor ook op zoek naar een andere bank om hun vermogen te stallen. WMP heeft zelf geen bankvergunning, maar werkt samen met een bank die de cliënt heeft gekozen. In het geval van Van Lienden en zijn zakenpartners zou het om een Zwitserse bank gaan. Die wil volgens De Telegraaf ook van de ondernemers af. 

Mondkapjes 

Van Lienden en zijn zakenpartners kwamen in opspraak toen bleek dat zij miljoenen hadden verdiend aan een deal in april 2020 met het ministerie van Volksgezondheid. Hun Hulptroepen Alliantie kocht voor €100 mln veertig miljoen mondkapjes in China. Van Lienden beweerde dat zonder winstoogmerk te doen, maar volgens Follow the Money hield een commerciële bv van hem, Relief Alliance Goods, €9,2 mln over aan de mondkapjesdeal met het ministerie. 

Lees het volledige artikel:  

https://fd.nl/ondernemen/1407716/vermogensbeheerder-loost-sywert-van-lienden-na-schandaal-over-mondkapjes-kjh1cayn4Z3V