De FFP heeft de kandidaten bekendgemaakt die de strijd met elkaar aangaan om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021.  

De winnaar en opvolger van de huidige financieel planner van het Jaar, Anja van Zandbergen wordt bekendgemaakt tijdens het FFP Jubileumcongres op donderdag 9 december 2021.  

Tijdens de feestelijke jubileumeditie van dit financieel planningsevenement staat het thema ‘Bomen over de toekomst’ centraal. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden. 

Drie rondes 

Een recordaantal van 140 FFP- financieel planners heeft dit jaar meegedaan aan de 1e ronde, een online-toets van 15 meerkeuzevragen. In de tweede ronde voeren de tien overgebleven planners een inventarisatie gesprek met een acteur in de rol van klant. De jury selecteert hieruit de drie beste kandidaten, welke doorgaan naar de finaleronde. In deze derde ronde werken zij een financieel plan uit en presenteren dit in een klantgesprek. De drie finalisten worden medio november tijdens een online sessie in de gelegenheid gesteld zich te presenteren aan de collega FFP-leden. Dit gebeurt door middel van een interview door een journalist. De winnaar wordt gekozen op basis van het jury- en ledenoordeel. 

 

https://www.infinance.nl/artikel/verkiezing-financieel-planner-van-het-jaar-2021/