De Covid19-pandemie zal ook voor de vermogensbeheersector zorgen voor een versnelling van de voortgaande digitalisering. Vermogensbeheerders en fondshuizen die nog geen ‘digital first’- strategie hadden, beseffen dat zij hun beleid moeten aanpassen. Technologische innovaties zullen hyper-individuele dienstverlening mogelijk maken. De data over de behoeften van cliënten en hun portfolio zal van veel meer bronnen komen en deze kunnen worden gemengd om data te kunnen verrijken.

De consument verwacht een zeer individuele benadering en verwacht deze ook ‘real time’. Dit nieuwe kalenderjaar is het te verwachten dat er nieuwe innovaties worden geïntroduceerd rond de fee-structuur voor vermogensadvies en vermogensbeheer. Ook dat wordt mogelijk door de digitale transformatie. Deze nieuwe benaderingen voor vergoeding van advies en beheer zal ervoor zorgen dat er binnen het ecosysteem op allerlei nieuwe, innovatieve manieren wordt samengewerkt.

Het team van Fund Seminar hoopt ook in 2021 weer te kunnen samenwerken met u. Voor dit jaar hebben ook wij een aantal innovaties op stapel staan. Naast het vertrouwde Fund Seminar op de laatste donderdag van september, de 30ste dit jaar, hebben we minimaal drie Fund Seminar Sessions (ronde tafels) op het programma en komen we met nog enkele andere bijzondere momenten in het jaar; mits de Covid19-situatie dat ons toestaat natuurlijk.

Zowel op locatie als digitaal blijven wij het platform voor informatie en inspiratie voor zelfstandig vermogensbeheerders, private bankers en financieel adviseurs/planners. Wij kijken er naar uit om u in 2021 te mogen begroeten!

Namens het team van Fund Seminar,

Richard Neve