BNP Paribas

BNP Paribas

Keynote spreker

Spreker: Joop Spoor

Onderwerp: Disruptive Technology strategie

Samenvatting:

Vooruitgang in innovatieve technologieën verandert de samenleving en de wereldeconomie. De impact van deze ontwrichtende technologieën (disruptive technologies) beperkt zich niet tot de technologiesector, maar is ook zichtbaar in sectoren als financiële dienstverlening, gezondheidszorg, industrie, consumentengoederen en energie.

De Disruptive Technology strategie van BNP Paribas Asset Management richt zich op innovatieve technologieën die bedrijfsmodellen in verschillende industrieën ontwrichten en als gevolg daarvan zouden kunnen leiden tot groei op lange termijn.

De strategie combineert een top-down visie op de thema’s die wereldwijde innovatie aansturen met een bottom-up taxatie van verschillende industrieën, sectoren en bedrijven. Het portfolio bevat dus wat volgens ons de beste ideeën zijn voor de belangrijkste disruptieve technologie-thema’s wereldwijd, zoals cloud computing, kunstmatige intelligentie en the Internet of Things (IoT). Bovendien houdt de strategie rekening met milieu-, sociale en governance (ESG) overwegingen en investeert daarom alleen in duurzame bedrijven. Dat wil zeggen, bedrijven met veerkrachtige bedrijfsmodellen die geen schade toebrengen aan de omgeving en met een sterk en/of verbeterend ESG-profiel.

Joep Spoor presenteert de Disruptive Technology strategie van BNP Paribas Asset Management en bespreekt mogelijke kansen voor beleggers.

Alle sessies BNP Paribas

Workshop Ronde 3

24 Sep 2020
13:30 - 14:15