Triodos Investment Management

Fondsmanager van Triodos Fair Share Fund

Triodos Investment Management

Fondsmanager van Triodos Fair Share Fund

Keynote spreker

Spreker:  Tim Crijns

Functie: Fondsmanager van Triodos Fair Share Fund

Titel: “Beleggen in microfinanciering: impact, rendement en lage correlatie”

Samenvatting:

Triodos Investment Management is meer dan 20 jaar actief in microfinanciering. In deze presentatie geeft Tim Crijns, fondsmanager van Triodos Fair Share Fund, een toelichting over beleggen in microfinanciering.

De vraag naar laag gecorreleerde beleggingen groeit. Tegelijkertijd is er een toenemende vraag naar beleggingen met échte impact. Een belegging in microfinanciering combineert beide aspecten.
Microfinanciering levert een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van een toegankelijke financiële sector, stimuleert ondernemerschap en vergroot de toegang tot basisbehoeften zoals onderwijs, zorg en energie. En dat tegen aantrekkelijke rendementen met een lage volatiliteit.

Spreker:

Tim Crijns is fondsmanager van Triodos Fair Share Fund sinds juli 2018. Hij is in 2016 bij Triodos IM gestart als Investment Officer Africa. In deze rol heeft hij directe relaties opgebouwd met verschillende microfinancieringsinstellingen in die regio. Daarnaast heeft hij de toenmalige fondsmanager ondersteund en daarmee in de breedte ruime ervaring opgedaan met het fonds. Tim Crijns is in 2014 bij Triodos Bank begonnen als secretaris van de Raad van Bestuur van Triodos Bank, Raad van Toezicht en Stichting Administratiekantoor Aandelen Triodos Bank (SAAT).

Alle sessies Triodos Investment Management

Workshop Ronde 3

26 Sep 2019
13:30 - 14:15