Hoe private debt toe te voegen voor een betere bescherming van de portefeuille

Naam spreker: Robert Leverink – Sr. Business Development Manager 

Ronde 5: 15.30 – 16.15

Zowel beleggen met ‘echte impact’ als beleggen in private equity & debt mag zich de laatste tijd verheugen in een toenemende belangstelling van de particuliere belegger. Logisch ook, de sterk gestegen rente op staatsobligaties met daar bovenop nog de oplopende spreads van overige obligaties hebben een enorme deuk geslagen in het vertrouwen van beleggers in het traditioneel stabiele deel van hun portefeuille. Met de aangekondigde rentestijgingen en daarmee samenhangende onzekere rendementsverwachtingen in het vooruitzicht, zijn beleggers op zoek naar een betere bescherming van hun portefeuilles. Private debt kan daar een rol in spelen.

Wist je dat je via dagelijks verhandelbare private debt beleggingsoplossingen direct bij kunt dragen aan de zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals)? Hiermee ondersteun je bijvoorbeeld lokale ondernemers bij de groei van hun bedrijf, realiseer je een stabiel inkomen voor huishoudens en verschaf je hen toegang tot bijvoorbeeld een betaal- en spaarrekening. Op deze manier dragen we bij aan zeven van de zeventien SDG’s, waaronder de basisbehoeften armoede, honger en gezondheid.

Tijdens onze workshop laten we graag zien hoe je de risico-rendementsverhouding van portefeuilles kunt verbeteren door hier private debt beleggingen aan toe te voegen. Dit doen we door te diversifiëren middels beleggingen in ‘Financial Inclusion’ ook wel bekend onder de benaming micro-financiering. Dankzij een lage of zelfs negatieve correlatie met andere asset classes kunnen we aan de hand van een voorbeeld aantonen welk belang voor jullie klanten passend is in de portefeuille.

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!