Dag TINA,  een robuuste Fixed Income asset allocatie is het alternatief

Naam spreker: Nick Hayes – verantwoordelijk Global Strategic Bond Fund

Ronde 3: 13.30 – 14.15

De markt is nog in de ban van de marktbrede sell-off en de scherp oplopende rentes. Voor tienjaars VS staatsobligaties bijvoorbeeld, is het de moeilijkste start van het jaar sinds 1788!

In de afgelopen jaren waren er nauwelijks opties voor beleggers in tijden van volatiliteit en een naderende afkoeling van de economie. Door de opgelopen yields op de obligatiemarkten zijn vastrentende waarden momenteel aantrekkelijk om een interessant rendement te behalen tegen een gereduceerd risico. Het rendement op Duits en Amerikaans 10 jaars staatspapier ligt nu boven het gemiddelde over de laatste 10 jaar, terwijl de reële prijs van obligaties zich onder de eindwaarde bevindt. De tijden van TINA (oftewel There Is No Alterative voor aandelen) lijken daarmee achter ons te liggen.

 Op dit moment beweegt de oplopende yield evenwel hand in hand met onzekerheid over de economische groei, inflatie en de verwachtingen over de koers van de centrale banken. Dit alles maakt het essentieel voor een goede allocatie naar vastrentende waarden om de portefeuille zowel defensief als offensief te positioneren. Nick Hayes, hoofd Fixed Income Asset Allocation bij AXA Investment Managers, zal tijdens zijn presentatie ingaan op de processen en indicatoren die worden gebruikt om tot een juiste asset allocatie te komen binnen Fixed Income, gebruik makend van staatsobligaties, Investment Grade, High Yield en EMD. Het 10 jarig track record van de fixed income asset allocatie strategie laat zien dat het team in staat is om bovengemiddelde rendementen te realiseren ten tijde van tegenwind.

Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare expertises binnen AXA IM weet het team in te spelen op een herstel van de markt met beleggingen in onder andere high yield, maar tegelijkertijd bescherming te bieden door gebruik te maken van tactische portefeuilleafdekking. ESG is hierbij in alle processen geïntegreerd.  Nick Hayes gaat hierover graag met u in gesprek op het Fund Seminar.

Het uiteindelijke doel van Nick Hayes en zijn team: attractieve rendementen bieden met een verlaagd risico, ongecorreleerd aan de aandelenmarkt.

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!