Liquide alternatieven voor een nieuw tijdperk van beleggen – Het Progressive Growth Fund

Naam spreker: Walter Treur – Partner

Ronde 2: 10.30 – 11.15

Nu het tijdperk van steeds maar goedkoper geld ten einde is, zullen rentes en volatiliteit structureel hoger liggen dan in de recente geschiedenis. Dat betekent dat voor veel beleggers de traditionele 60/40 portefeuille zijn rol niet meer vervult. Alternatives gaan dan een grotere rol spelen binnen de asset allocatie.

In deze asset class vindt men voornamelijk een illiquiditeitspremie in Private Equity, Private Debt, infrastructuur of zelfs Hedge Funds, maar vaak tegen significant hogere kosten dan traditionele liquide beleggingen. Het is daarom essentieel dat beleggers binnen de alternatives allocatie ook spreiden naar liquide alternatieven.

Fortem Capital is een Engelse boetiek fondsmanager gespecialiseerd in unieke, zeer liquide alternatieve UCITS fondsen, die tegen lage kosten diversificatie bieden binnen traditionele multi-asset portefeuilles.

In het nieuwe tijdperk dat komen gaat is de enige zekerheid onzekerheid.

Het Fortem Capital Progressive Growth Fund speelt hier op in door binnen een zo groot mogelijk spectrum van marktscenario’s over de middellange termijn een positief rendement te halen. Het is geen long only aandelen fonds, niet long/short noch een hedge fund dat alpha najaagt. Het fonds belegt volledig transparant in defined return investments. Deze beleggingen, ook bekend als Autocalls, behalen een positief rendement in alle, behalve de meest sombere, marktscenario’s. Door hier breed gespreid in te beleggen, biedt het fonds over de middellange termijn (~6 jaar) 5-6% op jaarbasis in zowel stijgende, zijwaartse en, tot op zeker hoogte, dalende markten.

Zoek je ook diversificatie op een transparante manier en wil je meer weten over onze expertise, hoe dit fonds werkt, maar ook exact waar het risico schuilt? (want ook dat is defined) Meld je dan aan voor onze workshop!

In 45 minuten bieden we je een solide introductie in deze specifieke asset categorie en leggen we uit hoe Fortem Capital dat optimaliseert in een liquide, transparant en betaalbaar UCITS fonds. Tot op het Fund Seminar!

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!