Private debt en specifiek MKB-leningen als onderdeel van een beleggingsportefeuille

Beleggen in een gespreide portefeuille van succesvolle Nederlandse MKB-bedrijven

Naam Sprekers:

  1. Erik Bakker – CEO OHV
  2. Bart Vemer – Board member OIAM
  3. Christian van Tooren – Senior analist

Ronde 1: 09.30 – 10.15

Recentelijk wordt er veel gesproken over het beleggen in zgn Private Markets en wat de voor -en nadelen hiervan zijn. Tijdens deze workshop wordt er ingegaan op deze relatief nieuwe asset class Private debt (als onderdeel van Private markets), hoe deze kan bijdragen aan een gebalanceerde beleggingsportefeuille en wat de verwachtingen zijn van deze asset class in de huidige wereld van nog steeds lage rente.

OHV heeft al meerdere decennia ervaring met het sourcen van diverse soorten van private debt voor haar institutionele klanten en OHV is hierdoor op het gebied van Private debt een van de voorlopers in Nederland. Erik Bakker, CEO van OHV zal ingaan op de toepasbaarheid van private debt in beleggingsportefeuilles en hoe je de voordelen van deze categorie kan benutten door de illiquiditeitspremie die geboden wordt in private debt.

Daarna zal Bart Vemer, verantwoordelijk voor de MKB beleggingsfondsen binnen Fresh Funds, aan de hand van zijn ervaringen gecombineerd met zijn visie op de markten u meenemen in de wereld van het beleggen in MKB leningen. Fresh Funds heeft een tweetal MKB fondsen waarbij onder andere Goudse Verzekeringen, alsook European Investment Fund en Invest NL belangrijke investeerders zijn en welke ook toegankelijk is voor particuliere beleggers door private debt liquide te maken.

Christian van Tooren, analist bij het MKB-financieringsplatform Voordegroei, zal aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden meer inzicht te geven over het proces van het analyseren van MKB-leningen door Voordegroei.

 

Biografie:

Erik Bakker is bij OHV als CEO  verantwoordelijk voor strategie, sales en marketing en communicatie intern en extern. Erik ziet een aantal trends in de financiële wereld waar disintermediatie er een van is.  OHV heeft hierop ingespeeld door meerderheidsaandeelhouder te worden van het MKB-financieringsplatform Voordegroei en zo in combinatie met de sourcing en analyse van Voordegroei middels haar twee MKB Fresh Funds een unieke beleggingscategorie aan haar interne en externe relaties te kunnen aanbieden en zo ook een bijdrage te leveren aan de Nederlandse economie.

Bart Vemer is al ruim twintig jaar werkzaam in de beleggingswereld. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkt hij achtereenvolgens bij Van Lanschot Bankiers, Fortis Investments en BNP Paribas Investment Partners. Uit ervaring weet hij dat de financiële wereld snel verandert en dat leidt volgens hem tot veel nieuwe kansen. Momenteel is hij board member van OHV Instititional Asset Management en vanuit die hoedanigheid verantwoordelijk voor de beide MKB-fondsen die zij beheren.

Christian van Tooren heeft 5 jaar geleden zijn intreden gedaan in de beleggingswereld. Hij ziet als analist een veranderde wereld, waarin de banken zich terugtrekken uit het MKB en waar kansen ontstaan voor een alternatieve manier van financieren. Als analist is hij verantwoordelijk voor de kredietanalyses en monitoring van de beleggingen. Heeft naast zijn master aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ook zijn CFA level 2 behaalt.

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!