Actieve ETF’s – wat moet je ermee? 

Bij veel beleggers staan ETF’s nog vaak synoniem aan passief beleggen. Jammer vinden wij dat. Want een ETF blijkt een uitstekend vehikel om een actieve component toe te voegen. Maar hoe werkt zo’n actieve ETF? En welke plaats verdient actief indexbeleggen binnen een portefeuille? Aan de hand van de evolutie van actieve ETF’s in de VS gaan we in op deze en andere vragen en bespreken we hoe het landschap nu en in de toekomst eruit ziet voor Europees gedomicilieerde actieve ETFs.

Via een aantal case studies wordt duidelijk wat de meerwaarde kan zijn op het gebied van rendement, ESG en risicobeheer. Ook laten we zien hoe je actieve ETF’s selecteert en hoe ze vandaag de dag gebruikt worden in portfeuilles.”

Spreker: Jill Rootsaert, Head of ETF Distribution Benelux, J.P. Morgan Asset Management

Jill Rootsaert startte in 2019 als Head of ETF Distribution Benelux bij J.P. Morgan Asset Management. Eerder was Jill werkzaam bij BlackRock, waar ze verantwoordelijk was voor het aandragen van iShares ETF’s & Index Investment-oplossingen aan vermogensbeheerders, institutionele klanten en tussenpersonen. Ze begon haar carrière als valutahandelaar bij Fortis Bank in Amsterdam, werkte als portefeuillebeheerder bij Henderson Global investors in London en was verantwoordelijk voor fondsenselectie bij Société Générale Private Banking in België.