ETF-beleggen: misschien wel veelzijdiger dan je denkt

Naam Spreker: Jill Rootsaert – Head of ETF Distribution Benelux

Ronde 5: 15.30 – 16.15

 Beleggers maken, naast mutual funds, in toenemende mate gebruik van meerdere beleggingsvehicels, zoals ETF’s, om hun doelstellingen te bereiken. Deze groeiende interesse zien wij terug in onze ETF-business. Acht jaar geleden in 2014 lanceerden wij onze eerste ETF. Vandaag de dag beheren we voor onze klanten ca USD 85 miljard AUM, verspreid over de 75 ETF’s die we inmiddels aanbieden. En met success, getuige de prijzen die we al in ontvangst mochten nemen. Zo werden we in 2018 door ETF.com verkozen tot ETF-aanbieder van het jaar1 en ontvingen vier van onze ETF’s afgelopen juni de MondoETF Award binnen hun universum 2.

Het success van onze business is gebaseerd op drie pijlers: onze jarenlange kennis en ervaring met indexing, onze onderscheidende research capaciteiten en onze expertise op het gebied van ESG. Drie kwaliteiten die van belang zijn voor een ETF-belegger om goed voorbereid te zijn op veranderende marktsituaties.

Denk bijvoorbeeld aan lage rentes, oplopende inflatie, uitsluiting van bepaalde landen en sectoren bij het beleggen in schuldpapier van opkomende markten, de transitie naar een koolstofvrije economie, groeikansen in China. Anders dan wat de term index-beleggen misschien doet vermoeden, biedt het de mogelijkheid in te spelen op belangrijke thema’s en ontwikkelingen die de markten domineren.

Onze index-strategieën kunnen zich buigen over een stevig track record van meer dan 30 jaar. Goede research is daarbij onmisbaar. Veel van onze strategieën zijn dan ook research enhanced, wat inhoudt dat we gebruik maken van alle capaciteiten van ons wereldwijde onderzoeksteam.

Onze wereldwijde kracht en expertise benutten we ook in onze benadering van ESG, een onderwerp dat niet meer weg te denken is bij beleggers. Binnen J.P. Morgan Asset Management werken meer dan 1.000 beleggingsprofessionals over de hele wereld nauw samen met ons investment stewardship-team, waarbij specialistisch inzicht en langdurige bedrijfsrelaties worden gecombineerd met toegewijde stewardship-expertise en begeleiding.

Jarenlange ervaring, gedegen research en expertise op het gebied van ESG zijn de ingrediënten voor een breed scale aan beleggingsoplossingen en maakt ETF-beleggen misschien wel veelzijdiger dan je denkt. Wat zijn de valkuilen en wat de kansen als u in ETF’s belegt? Hoe bouwt u ETF’s in in uw portefeuille en hoe gaat u om met onderwerpen als duurzaamheid?

Wij vertellen het u graag tijdens deze workshop.

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!

 

 

 

 

1J.P. Morgan Asset Management was de winnaar van de ETF.com 2018 award voor ETF-aanbieder van het jaar.

32 Voor het toekennen van prijzen werden alle ETF’s/ETC’s met een trackrecord van ten minste 12 maanden en AuM >=€ 30 miljoen die op 30 april 2022 op BI stonden vermeld, in aanmerking genomen. Voor meer informatie over de rangschikkingsmethodiek verwijzen wij u naar: www.mondoetf.it. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor huidige of toekomstige rendementen.