Impactbeleggen: de overtreffende trap van duurzaam beleggen

Naam sprekers:

  • Arjan Palthe – Fund Manager, Impact Equities & Bonds
  • Caithlin Marugg – Investment Analyst – Impact Equities & Bonds

Ronde 3: 13.30 – 14.15

Steeds meer beleggers willen duurzaam beleggen. Het is echter een rekbaar begrip geworden. Ook beleggingsfondsen die zich beperken tot het uitsluiten van bijvoorbeeld de tabaksindustrie of fabrikanten van clusterbommen menen dat ze ‘duurzaam’ beleggen. Voor wie echt verschil wil maken en duurzame oplossingen wil financieren, is impactbeleggen een logischer keuze.

Maar wat is impactbeleggen eigenlijk en hoe werkt dat voor beleggingen in beurgenoteerde ondernemingen? Ondanks alle regulering – denk aan SFDR en de groene taxonomie – die bedoeld is om je te helpen betere keuzes te maken, blijft het voor veel beleggers een uitdaging een écht impactvolle portefeuille samen te stellen. Hoe voorkom je als belegger dat je in de greenwashing val trapt?

Bij impactbeleggen draait het om bedrijven die daadwerkelijk bijdragen aan een betere, eerlijkere en schonere maatschappij. Alleen bedrijven met een positieve impact komen in aanmerking voor belegging. Vervolgens komen natuurlijk alleen die bedrijven uiteindelijk in portefeuille waarvan de beleggingsanalisten het meeste financieel rendement verwachten.

In deze workshop laten Fund Manager Arjan Palthe en Investment Analyst Caithlin Marugg je zien hoe je een impactvolle portefeuille opbouwt en welke keuzes daaraan ten grondslag liggen.

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!