Groene energietransitie – de megatrend die klimaatverandering bestrijdt en veelbelovende investeringskansen creëert

Spreker: Mobeen Tahir – Director

Ronde 3: 13.30 – 14.15

De term ‘energietransitie’ is synoniem voor onze inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken. En terecht: de energiesector is verantwoordelijk voor bijna driekwart van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Gelukkig helpen technologische innovaties ons hier verandering in te brengen. Elektrische voertuigen komen in de plaats van benzinemotoren, en bij de opwekking van elektriciteit schakelen we over van fossiele brandstoffen op groenere alternatieven zoals hernieuwbare energiebronnen, biobrandstoffen en waterstof.

Maar wil de wereld haar klimaatveranderingsdoelstellingen halen, dan zullen veel sectoren extra moeten investeren. Als de wereld de doelstellingen in Klimaatakkoord van Parijs wil halen, moeten bijvoorbeeld de investeringen in de kopermijnbouw stijgen van 280 miljard dollar nu tot 525 miljard dollar in 2035. Allen dan is er voldoende koper voor het maken van elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur, en voor het opwekken en de opslag van hernieuwbare energie. Niet alleen voor koper, ook voor metalen als aluminium, nikkel en zink is een zeer belangrijke rol weggelegd.

Voor beleggers biedt de megatrend van de energietransitie kansen. Die bestaan vooral uit het investeren in beursgenoteerde ondernemingen die de benodigde nieuwe technologieën ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die nieuwe en efficiëntere batterijen produceren, schone technologieën ontwikkelen om stroom op te wekken uit waterstof of biomassa, of die de manier verbeteren waarop we CO2-uitstoot kunnen opvangen – om maar een paar van de vele innovaties te noemen.

In megatrends zoals de energietransitie werken we bij WisdomTree samen met experts om beleggers slimme oplossingen te kunnen bieden. Of het nu gaat om afzonderlijke grondstoffen, grondstoffenpakketten of thematische aandelen, ons doel is om beleggers opties te bieden zodat ze kunnen kiezen wat voor hen het beste werkt.

Kom met ons praten over de energietransitie en de kansen die deze megatrend biedt, zowel in aandelen als in grondstoffen.

Geïnteresseerd in deze workshop? Meld u hier aan!